כרוב כבוש
החומרים:
סיר של 2 ליטר בעל תחתית דקה
צנצנת זכוכית 1 ליטר עם מכסה נצמד מעוקרת
1 כרוב קטן וצעיר מרוסק דק דק על פומפייה דקה.
1 פלפל אדום מתוק בשרי חתוך לרצועות קטנות או על פומפייה
1 גזר בינוני מגורד בפומפייה
7 כפות חומץ
6 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1 1/2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מרתיחים 2 כוסות מים.
בינתיים שמים את הכרוב, הגזר והפלפל בקערה לאחר שפרסנו אותם לרצועות דקות דקות.
שופכים על הכרוב הגזר והפלפל את המים החמים למספר שניות ומסננים את המים ומיבשים היטב את הכרוב הגזר והפלפל. (כדי שהכרוב לא יהיה רך מידי)
באותו סיר ריק, שמים 1 1/2 כוסות מים, חומץ, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה.
מצננים את הנוזל.
שופכים את הנוזל על הכרוב, הגזר, הפלפל.
טועמים, משפרים טעמים ומכניסים לצנצנת אטומה.
לשמור במקרר. טעים לאכילה לאחר יומיים.
אפשר (למי שאוהב ) להכניס גם עלה דפנה, פלפל אנגלי שלם מספר עיגולים.
בתאבון
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים. המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות. הסדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ. הסכומים שמתקבלים מהסדנאות, משמשים להסעדת הילדים מקבלים כריכים לבית הספר. לארוחת צהרים הם מגיעים למטבח
וסועדים ליד שולחנות עם מפות במטבח של מאיר השמן.
לסדנאות לתרומות לחצו כאן