כרוב כבוש 3

 

כרוב כבוש

 החומרים: 

סיר של 2 ליטר בעל תחתית דקה

צנצנת זכוכית 1 ליטר עם מכסה נצמד מעוקרת

1 כרוב קטן וצעיר מרוסק דק דק על פומפייה דקה.

1 פלפל אדום מתוק בשרי חתוך לרצועות קטנות או על פומפייה

1 גזר בינוני מגורד בפומפייה

7 כפות חומץ

6 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

1 1/2  כוסות מים

 

אופן ההכנה: 

מרתיחים 2 כוסות מים. 

בינתיים שמים את הכרוב, הגזר והפלפל בקערה לאחר שפרסנו אותם לרצועות דקות דקות.

שופכים על הכרוב הגזר והפלפל את המים החמים למספר שניות ומסננים את המים ומיבשים היטב את הכרוב הגזר והפלפל. (כדי שהכרוב לא יהיה רך מידי) 

באותו סיר ריק, שמים 1 1/2 כוסות מים, חומץ, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה. 

מצננים את הנוזל. 

שופכים את הנוזל על הכרוב, הגזר, הפלפל.

טועמים, משפרים טעמים ומכניסים לצנצנת אטומה.

לשמור במקרר. טעים לאכילה לאחר יומיים. 

אפשר (למי שאוהב ) להכניס גם עלה דפנה, פלפל אנגלי שלם מספר עיגולים.
בתאבון

המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים. המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות.  הסדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ.  הסכומים שמתקבלים מהסדנאות, משמשים להסעדת הילדים מקבלים כריכים לבית הספר. לארוחת צהרים הם מגיעים למטבח
וסועדים ליד שולחנות עם מפות במטבח של מאיר השמן.
לסדנאות לתרומות לחצו    כאן

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, גזר,, כרוב,, פלפלים,, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s