פטה כבד עוף וריבת בצל על טוסט, מוגש עם מחית תרד

לטרין
החומרים:
מחבת עבה
מעבד מזון

מרכיבים לטרין:

100 גרם חמאה
100 גרם שומן אווז
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 ק"ג כבדים, יפים נקיים
2 דפי  ג´לטין (אפשר לוותר. עם גלטין הטרין יעמוד טוב יותר)
1 כף קוניאק או ברנדי איכותי
קורט מלח
קורט פלפל שחור

מרכיבים לריבת בצל:

 צנצנת מחוטאת
1 ק"ג בצל
50 גרם חמאה
250 מ"ל יין אדום יבש, מאיכות טובה
250 גרם סוכר
1/3 כוס חומץ בלסמי טוב

מרכיבים למחית תרד:

50 גרם חמאה
400 גרם תרד קפוא,מופשר או טרי מבושל עדיף תורכי
2 כפות שטוחות קמח (או קמח מצה)
1 כוס חלב או מים לרגישים
1 שמנת מתוקה
קורט מלח
קורט פלפל לבן
שום כרצונכם
(במקום תרד אפשר ירק אחר או תפוח אדמה או אורז)

 להגשה:

בגט פרוס, קלוי עד הזהבה/בפסח על לחמנייה מיוחדת קלויה או מצה
פלפל שחור, גרוס טרי
כבד על בגט

אופן הכנה:

הכנת הכבד:
במחבת ממסים חמאה ושומן אווז. מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הכבדים ומטגנים קלות, 2 דקות מכל צד.  מפזרים קורט מלח ופלפל ומעבירים את תכולת המחבת החמה למעבד המזון. מעבדים למחית חלקה. או קוצצים עם סכין טובה למחית דק.

משרים את הג´לטין במים למשך חמש דקות, סוחטים היטב ומוסיפים לתערובת החמה,תוך כדי ערבול. מוסיפים קוניאק,מלח ופלפל.
מעבירים את המחית לטרין מרופד בנילון נצמד ומקררים למשך כמה שעות במקרר.

הכנת הריבה:
במחבת ממסים את החמאה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנעשה שקוף. מוסיפים יין, סוכר וחומץ בלסמי.  מבשלים מעל להבה נמוכה עד שהריבה מצטמצמת והבצל רך במידה הרצויה,כ- שלושים דקות.

הכנת התרד:

במחבת רחבה ממסים חמאה. מוסיפים תרד ומאדים עד שהנוזלים נעלמים. מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב. מוסיפים חלב ושמנת מתוקה תוך בחישה מתמדת, מוסיפים מלח, פלפל ואבקת שום. ממשיכים לבשל עד שרותח ומסמיך. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה כ5- דקות נוספות. מצננים.

הרכבת המנה:

במרכז הצלחת מניחים את הפטה ליד ריבת בצל ומסביב עורמים מעט מחית תרד/אחר.  מלפפון חמוץ וברווז מרצפן תוצרת בית.
מפזרים פלפל גרוס טרי ומגישים את המנה.

הערות:

זו מנה לפינוק האורחים.
ההכנה בכלל לא קשה, רק שיש שלושה מרכיבים שדורשים כל אחד הכנה נפרדת.

את הריבה ניתן להכין מראש גם את התרד.

החומרים כאן מספיקים ל- עשר עד 12 מנות.

המטבח של מאיר השמן לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים המטבח מופעל באמצעות תרומות חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בצל, ברוסקטה, חגים, חלב, יין, כבד,, עופות,, פסח, קרוסטיני, שומן אווז, שמן,, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s