החומרים :
מחבת או פלנצה/גריל אחר
תבנית מספקת לכמות הפרוסות
פרוסות באגט או כל לחם אחר לפי מספר הסועדים
1/4 עד 1/2 כוס שמן זית משובח
2 -4 שיני שום גדולות
פרוסות עגבניות מיובשות קצוצות (אפשר פרוסות דקות של עגבניה טריה) בהתאם למספר הפרוסות
1/4 כוס רוטב פסטו מוכן בבית או עלי בזיליקום טרי
200 גרם גבינה שמנה עם זיתים שחורים/ירוקים
פרוסות דקיקות של גבינה צפתית 5% או בולגרית/אחר (מהגבינות הלבנות)
לקישוט:
מעט צנוברים,
1/2 כוס בזיליקום קצוץ אפשר עלים שלמים
אופן ההכנה:
פורסים את הבגט באלכסון לפרוסות דקות כחצי ס"מ. אם משתמשים בלחם אחר אפשר לפרוס דק ולחתוך ל – 4 משולשים או מרובעים.
מורחים כל פרוסת לחם בטיפת שמן זית. ולאחר מכן מברישים בשום טרי.
קולים את פרוסות הבאגט על מחבת חם או גריל/תנור אחר בחום גבוה. זהירות לא לשרוף את הלחם.
מורחים מעל לפרוסות שכבת גבינה עם זיתים, מניחים מעל עגבניה מיובשת או טריה,טיפת רוטב פסטו או עלה בזיליקום, מעל פרוסת גבינה צפתית ועליה פרוסת עגבנייה מיובשת או טריה.
מעטרים בצנוברים ובבזיליקום קצוץ.
מניחים בכלי חסין-אש ומחממים 2-3 דקות לפני ההגשה בתנור חם.זמן האפייה כ- 10 דקות בתנור חם.
בתאבון
על קרוסטיני אפשר לשים סלמון גבינות שונות, כבד,אנשובי וכל מה שמתחשק לכם .
המטבח של מאיר השמן לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
מטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות.
הסדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ. הסכומים שמתקבלים מהסדנאות, משמשים להסעדת הילדים מקבלים כריכים לבית הספר. לארוחת צהרים הם מגיעים למטבח וסועדים ליד שולחנות עם מפות במטבח של מאיר השמן.
לסדנאות לתרומות לחצו כאן