פאייה עם עוף או אחר
החומרים:
פלנצה עם מכסה
נייר אלומיניום
6-8 שוקי עוף או 3 כרעיים קטנים מחולקים ל-2
כוס או 2 כוסות אורז
גזר חתוך לקוביות קטנות
פטרוזיליה קצוצה דק
שום קצוץ דק כרצונכם
בצל חתוך קטן
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
250 גרם אפונה קטנה טרייה או קפואה
זעפרן
מלח
פלפל
פפריקה אדומה
שמן זית
מים רותחים כוס-2 כוסות
אופן ההכנה:
שמים מעט שמן על הפלנצה ומחממים אותה. שמים את העוף לסגירה.
( אני מסירה את העור. אפשר עם עור כרצונכם).
מוסיפים את קוביות הגזר והפלפל. מוסיפים את האורז מערבבים
מפזרים מעט מלח ,פלפל,פפריקה אדומה,ואת כל אלו מכסים בכוס מים רותחים או עד שתי כוסות בהתאם לצורך ולכמות האורז ששמתם.
כאשר הכל מגיע לרתיחה, מפזרים את הזעפרן המומס במים,
מכניסים לתבשיל. סוגרים את המכסה ואם אין סוגרים בנייר כסף.
מבשלים כ-25 דקות עד 1/2 שעה.
בתאבון