קיש ירקות

קיש ירקות

קיש ירקות

החומרים:
פלפל אדום
פלפל ירוק
בצל חתוך לקוביות
100 גרם דלעת
100 גרם קישואים
100 גרם ברוקולי או כרובית
80 מ"ל מים /חלב/שמנת
150 מ"ל שמנת מתוקה
4 ביצים
4 חלמונים
4 כפות קמח
100 גרם גבינה צהובה (קשקבל או צ´אדר)
מלח
פלפל לבן
ירקות  אחרים כרצונכם

החומרים לבצק פריך :
100 גרם קמח
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
5 גרם מלח
קורט סוכר
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה :

מערבבים במיקסר במהירות בינונית קמח, מלח, סוכר וחמאה.
מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה עד קבלת בצק הומוגני. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ,
מגלגלים על מערוך ושמים על התבנית בה אופים,
מורידים את השוליים,
מנקבים עם מזלג מעט חורים,
שמים מעל שעועית יבשה או אחר בשקית קוקי (מהווה משקולת שהבצק לא יעלה) ואופים בתנור כ-7-10 דקות תלוי בתנור.
מוציאים מהתנור מורידים את השעועית ושומרים לפעם הבאה .

אופן הכנת הקיש:

חותכים את הירקות לקוביות בגודל 2/2 ס"מ או ג'וליאנים,
להקפיד על גודל אחיד.
מאדים בשמן (אפשר שמן זית) את הירקות במשך 5-6 דקות עד קבלת גוון זהוב.  מתחילים עם הירקות הקשים יותר ולקראת סוף האידוי מוסיפים את הירקות הרכים המכילים יותר נוזלים. מעבירים את הירקות למסננת ומצננים.

מערבבים את המים/חלב,שמנת מתוקה, ביצים, חלמונים, קמח, גבינה צהובה, מעט מלח ופלפל לבן(לפי הטעם).
מוסיפים את הירקות המאודים,ויוצקים את בלילה על הבצק פריך שהוכן מראש.
אופים ב-170 מעלות במשך כ- 30 דקות.
בתאבון

המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ , לפרטים לחצו כאן

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בטטות, ביצים, ברוקלי, גזר, גמבה, דלעת, כרובית, פלפלים, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.