קנידעלך -כופתאות קמח מצה עם שמאלץ

קנידעלך  -כופתאות קמח מצה עם שמאלץ

חומרים ל – 6 מנות

קערה

סיר רחב

מסננת

ציר בקר עוף או ירקות,נוזל לפי כמות הסועדים

3 כפות בצל מטוגן קצוץ (בתנאי שאין בשמלץ)

4 כפות שמן או שמלץ

1 כוס קמח מצה

1 כוס מים  רותחים

2 ביצים

מרק עוף או בשר או ירקות. אם אין, ציר עוף או בשר או ירקות מוכן.

כמות  הנוזלים לפי מס הסועדים. אפשר כפית אבקת מרק עוף או

בשר.

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור או לבן

אופן ההכנה:

קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן, שמלץ או אחר (אם השמלץ ללא בצל)

בקערה שמים את קמח המצות,יוצקים עליו מים רותחים מוסיפים את הבצל השמלץ,הביצים והתבלינים.מערבבים לעיסה אוורירית יציבה. (הקנידעלך לא צריכים להיות רכים מידי) שמים במקרר לשעה .

במקביל מרתיחים את המרק.  מים או ציר עם כפית מלח אחת.

אם משתמשים באבקת מרק עוף במים, או משתמשים בציר בשר או ירקות .כאשר המים מתחילים לבעבע ,

מוציאים את העיסה מהמקרר.  יוצרים מהעיסה שיצרנו כדורים בגודל של כדור פינג-פונג או קטנים יותר כרצונכם. צרים את הכדורים כאשר הידיים משומנות בשמן.

את הקנידעלך מכניסים למים/ציר/מרק הרותחים במשך 15-10 דקות (לפני הכנסת הקנידעלך).

הכדורים מתבשלים מהר. מפעם לפעם כדאי להפוך את הכדורים בתוך המרק בעזרת כף מחוררת כדי שיתבשלו מכל הצדדים.

המוכנים צפים.

מסננים במסננת ומגישים במרק חם .

אפשר להכין את הקנידעלך יום מראש ולשמור במקרר
בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בצל,, חגים, יבשים,אגוזים שונים,, פסח, קמח מצות, קנידעלך, ראש השנה, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s