החומרים:
צנצנת מעוקרת
פלסטיק נצמד או נילון לכיסוי הצלחות והקרש למניעת ריח
2 -3 דגים מפולטים מהחבית (המליחים שבשווקים עדיף הרינג)
2 או יותר בצלים פרוסים לחצאי טבעות דקות
1 כף שמן רגיל
1 כף שמן זית רגיל
1 כפית סוכר
1 עלה דפנה או כרצונכם
1/2 עד 3/4 כוס חומץ או יין לבן
1 כוס מים
אופן ההכנה:
להשרות את הדגים ל-24 שעות במים קרים להוצאת
המליחות.
להקפיא בפריזר בנייר עיתון עטוף בנילון למניעת ריח.
כך קל יותר להסיר את העור.
לפלט את הדגים, לחתוך את הפילה לרצועות ברוחב
אצבע רחבה באלכסון,
להכין את המרינדה מהשמן סוכר חומץ מים לטעום
ולשפר טעמים ולהכניס לצנצנת.
להכניס פנימה את ההרינג את הבצל ולשים במקרר.
מוכן לאכילה לאחר שלושה ימים.