חזירון חלב ממולא -המאכל האהוב בחג המולד ובראש השנה האזרחי – מוקדש למטפלים הפיליפיניים

חזירון חלב ממולא


המתכון מסיור שנערך לפורום אוכל של אורט. בשנת 2002.                תודה לשף רפי אגם על המתכון.

החומרים:
תבנית גדולה לתנור
מחבת גדול
חזירון חלב במשקל 5-8 ק"ג
1 בצל גדול
1 תפוח עץ בינוני להניח בולט מהפה -בהמשך.
נייר אלומיניום בגודל התפוח
נייר אלומיניום גדול לכיסוי
מחט וחוט לתפירה או קיסמים ארוכים
נייר סופג
שמן זית כמות נדיבה
שני בצלים גדולים גדולים קצוצים
כבד וכליות מהחזירון עצמו קצוצים דק
1 חבילת קוסקוס מהיר
קורט תבלין הברת
10  שיני שום
כמה גבעולי מרווה קצוצים דק
עלים מכמה גבעולי טימין
שני עלי דפנה
חמישה ראשי שום
עשרה תפוחי אדמה גדולים ואדומים
חצאי עגבניות מ-5 עגבניות
מלח – בנדיבות -כמות לפי גודל החזיר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 230 מעלות
מכינים את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה על גבי השקית עם תיבול של בהרת.

למלית:
מאדים את הבצל הקצוץ בשמן זית,  מוסיפים את אברי הפנים ומטגנים עד שהם משנים את צבעם. מעבירים לקערה ומוסיפים את הקוסקוס המבושל+עלי הדפנה.
שוטפים את החזירון היטב ומנגבים בנייר סופג.
ממליחים היטב את החזירון מבפנים ונותנים לנוח להוצאת הריח.
טוחנים יחד את שיני השום המרווה והטמין עם מעט שמן זית ומלח ומורחים בתוך החזירון.

ממלאים את החזירון במלית ותופרים ,אפשר לקבע גם עם קיסמים.
הופכים על הבטן בתוך מגש שנכנס לתנור ומברישים את העור בשמן זית בנדיבות.
בתוך הפה מכניסים נייר כסף מגולגל בגודל תפוח עץ גדול.

מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה בחום גבוה.
מנמיכים לחום של 170 מעלות ואופים בערך שעה לחזירון במשקל של 6 ק"ג –בערך שעה, 
כ- ארבעים דקות לפני תום האפייה מוסיפים את תפוחי האדמה ועגבניות.
כאשר הטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-70 מעלות החזירון מוכן.  מוציאים את החזירון מהתנור ומכסים בנייר כסף רופף לרבע שעה נוספת. מחליפים את נייר הכסף בפה בתפוח.

בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בצל,, בשר, בשרים, חזיר, טימין,, מרווה, מתכון פיליפיני, מתכוני עמים,, פיליפינים,, קוסקוס,, קריסטמס, ראש השנה האזרחי, שום,, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s