קדאיף 2

משתמשים באטריות דקות ורמיצלי או אטריות דקות מאד אחרות, רצוי מחיטת דורום.

החומרים ל-מנה אחת:

מחבת עבה ורחב

2 כפות חמאה

1/4 כוס סוכר או דבש

125 גרם אטריות ורמיצלי

מגבות נייר

תבנית זכוכית

מנזטים

מרית

למילוי:

2 מיכלי שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

100 גרם שקדים טחונים דק מאוד

פיטוק חלבי

אופן ההכנה:

על המחבת שמים 2 כפות חמאה ומדליקים את האש.

ממיסים מעט את החמאה על להבה נמוכה ולפני שהחמאה נמסה

שמים בתוכה 1/4 כוס סוכר. או דבש תוך כדי בחישה.

נוצר מעין קרמל עדין. מכניסים לתוכו 125 גרם חישוקי אטריות.

אחרי דקה הופכים לצד שני (זהירות לא לקבל כוויה משפריץ מעט)

מזהיבים לדקה נוספת ומוציאים עם מרית.

אם משתמשים בחישוקי ורמיצלי, שמים החישוקים על צלחת או תבנית זכוכית.

אם משתמשים בשברי אטריות ורמיצלי שוטחים אותם על התבנית בעובי שווה על כל התבנית.

מקציפים 2 מכלי שמנת מתוקה עד הקשחתה. מוסיפים 3 כפות סוכר. להיזהר לא לקבל חמאה.

מוסיפים תוך כדי קיפול, כפית תמצית וניל  כ – 100 גרם שקדים טחונים דק דק

שמים את הקצפת בעזרת כף על כל חישוקי הורמיצלי הפושרים ונותנים לגלוש מעט.

מפזרים עוד שקדים שבורים ופיסטוק חלבי שבור.

במקביל, שמים שוב במחבת 2 כפות חמאה + 1/4 כוס סוכר,

ממיסים מעט ומטגנים עוד 125 אטריות ורמיצלי. הפעם שבורות.

כ – 3 דקות משני צדדים.

שמים את האטריות החמות על הקצפת ומפזרים מלמעלה

מנה נוספת של שקדים שבורים דק, פסטוק חלבי שבור דק.

סה"כ 200 גרם שקדים, 200 גרם פיסטוק חלבי.

מכמות זו יוצאים בערך 12 חישוקים.

מכניסים את תבנית הזכוכית למקרר כאשר היא עטופה בפלסטיק נצמד ל – 24 שעות.

פותחים מנזטים גדולים, מעבירים בזהירות עם מרית כל חישוק למנזט.

מסדרים על צלחת הגשה

בתיאבון.

 

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s