saluyot סאליוט עם דג מטוגן גינגר,רוטב אנשובי לוביה ופאפיה  

saluyot סאליוט עם דג מטוגן גינגר,רוטב אנשובי לוביה...


נמצא בשוק הכרמל והובא הביתה בשמחה.
בפיליפינים סאליוט  "saluyot",נחשב לירק עלים עשיר מאוד.
הוא מבושל בדרך כלל על ידי איכרים עם נצרי במבוק.  כיום ידוע בעולם.
מעניין שמקורו של הסאליוט הוא במצרים.  ידוע שקליאופטרה אכלה סאליוט שגורם "למראה צעיר" בריא ויפה בכך שמפחית את הופעתם של קמטים וקווים עדינים בפנים הגוף.
עלי ה- סאליוט עשירים בבטא קרוטן ולכן טובים לראייה טובה, הם מכילים ברזל סידן ויטמין C ובכך טובי למערכת החיסון כמו גם גורם מהיר לריפוי פצעים.
ייתרונו של סאליוט שהוא גדל כמעט בכל מקום, דורש מעט טיפול וטיפוח,ניתן לגדלו כל השנה.
חצי כוס של עלי סליוט מכילים הרבה חלבון שומן, פחמימות, סיבים ,סידן, זרחן ברזל, תיאמין, ריבופלבין ניאצין וויטמין C.  יתר על כן,לסליוט  יש פעילות נוגדת חמצון. במילים אחרות,סליוט  מכיל את כל החומרים המזינים החשובים להם הגוף זקוק.
סאליוט יכול להיות תוספת למנות שונות. ניתן לאכלו חי,מטוגן עם נבטי במבוק או שעועית יבשה.
יכול להיות מאודה, מחית, מעורבב עם עוף, מוכנס לתוך מרק כמו molohiya של היפנים.

מוכר כמו יוטה, או כעלים הנקראים "מזון רעב "על ידי אפריקאים בשל היותו ירק של המוצא האחרון במהלך בצורות.

ולמתכון

החומרים:
סיר עבה
2 כוסות מים רותחים עם 2 פרוסות גינגר טרי בעובי כחצי ס"מ
2 כפות רוטב אנשובי
1 דג מטוגן (דניס או אחר)
350 גרם פאפאיה קלופה ופרוסה לפרוסות קטנות
צרור גדול של עלים בלבד של סאליוט
250 גרם לוביה
פאפאיה נקיה

אופן ההכנה:
מרתיחים מים עם 2 פרוסות גינג`ר טרי.
מוציאים את הג`ינגר ומכניסים את רוטב האנשובי למים ומערבבים. לאחר דקותיים מוסיפים את הדג המטוגן ומרתיחים.

מוסיפים כל 5 דקות את הירקות לפי סדר הבישול.
הלוביה,הפאפאיה ובסוף את עלי הסאליוט.
מבשלים עד שהפאפאיה רכה מספיק.
סאליוט ופאפאיה מוציאים ומגישים על מצע של אורז או אחר.
בתאבון

אודות ethy abrahamy

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג,רשמים מטיולי,מדע,מתכונים,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ועוד. ברוכים הבאים! לשנה החדשה לקחת את כל ימי השנה לנקות אותם היטב מ-קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם,רוע לב, דמעות תנין, מחלות ועוד. הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות, מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה ויהיה לכם יום נפלא
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, גינגר, דגים, דגים ופירות ים, ירקות, לוביה, מתכוני עמים, מתכונים פיליפינים, סאליוט, סליוט, פאפאיה, רוטב אנשובי, תבלינים, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.