חומרים:
1-2 תמרים מגולענים לאדם
מנזטים פתוחים כמספר התמרים
מעט קוקוס מגורר
למילוי, ראו סוכריות גזר.
(הגזר שנשאר מהסוכריות משמש למילוי לנוחיותכם גם כאן למטה).
ממלאים את התמרים בגזר ומגלגלים בקוקוס.
שמים כל תמר במנזט על צלחת הגשה שהוכנה מראש.
יחד עם סוכריות הגזר יוצר משטח יפה.
בתיאבון.
סוכריות גזר וקוקוס
6 גזרים
מיץ מ – 3 תפוזים עסיסיים
1/2 ק"ג סוכר
1/2 כוס קוקוס
קליפת תפוזים מגורדת
כ- 30 מנזטים בגודל בינוני
30 שקדים קלויים מקולפים
אופן ההכנה:
מקלפים את הגזר ומרדדים על פומפייה דקה לאטריות.
מוסיפים לגזר את קליפת התפוזים ומערבבים.
מבשלים על אש קטנה את הסוכר עם הגזר ומוסיפים
את המיץ תוך כדי בחישה עד להסמכה בין 10 עד 12 דקות.
מקררים ויוצרים כדורים קטנים בגודל ג`ולה גדולה,
מגלגלים אותם בקוקוס.
מסדרים על מנזטים חומים /אחרים שמונחים על צלחת הגשה.
מקשטים בשקד,(צימוק גדול או אגוז).
נשמר במשך חודשיים במקרר בכלי סגור היטב.
בתיאבון.