דלעת ערמונים
החומרים:
200 גרם לוביה
200 גרם במיה ארוכה
6-10 חצילים ארוכים סגולים
1 דלעת ערמונים קוביות
1 ביטרגורד
5 מורינגה חתוכה לאצבעות באורך 5 ס"מ
1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים חתוך
11/2 כוס מים
שמן
4 שיני שום קצוץ דק
1 בצל קצוץ דק
כף – כף וחצי רוטב אנשובי או 2-3 פרוסות אנשובי מצנצנת חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה ללא גרעינים חתוכה לקוביות
1 דג דניס מטוגן מחולק ל-2 או 3 (אפשר גם ללא דג (אפשר דג אחר)
אופן ההכנה:
מחממים שמן. מזהיבים את השום ואחריו את הבצל.
מכניסים את הלוביה ,את החצילים, את דלעת הערמונים,העגבניה,את הביטרגורד
לפי סדר או לפי רמת הבישול שאתם רוצים.
מוסיפים את המים החמים.
את הבמיה מוסיפים בסוף. אחריה את הפלפל החריף ובסוף מוסיפים את רוטב האנשובי ומערבבים.
מבשלים כחצי שעה או לפי רצונכם בדרגת קושי הירק. יש שאוהבים אל דנטה ויש שאוהבים מבושל היטב.
אחרי שהלוביה רכה, מוסיפים את הדג המטוגן פנימה מכסים ומבשלים מספר דקות.

בתאבון.