15/11/2008 13:28:21
החומרים:סיר מס 26 גבוה מתאים לתנור
קערה לערבוב
מצקת
1/2ק"ג אטריות ביצים 1/2 ס"מ רוחב בערך מבושלות עם קורט מלח
4 ביצים מספר 1
1/2 כוס שמן רגיל
3 כפות סוכר חום
3 כפות דבש
1/2 כוס סוכר דק
200 גרם צימוקים לבנים שטופים ומנוגבים
1/3 כוס אגוזי מלך שבורים
1/3 כוס שקדים שבורים
2 כפיות פלפל שחור
קורט מלח
שקדים לבנים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה:מסננים את האטריות , אין צורך לשטוף את האטריות. במקרה שהסוג שבחרתם זקוק לשטיפה,רשום על השקית.מוסיפים אל האטריות את ביצים, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות כל הזמן שהאטריות לא תדבקנה.
במקביל, שמים את הסוכר והדבש באותו סיר נקי, מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום בהיר, זהירות שלא יישרף. וזהירות שניה זה חם מאוד.מחלקים את כמות האטריות לשני חצאים .מכניסים לסיר אל תוך הכרמל את מחצית כמות האטריות ומהדקים מעט לתחתית הסיר.
מפזרים מעל האטריות את האגוזים השקדים והצימוקים שעורבבו
יחד בכלי אחר באופן אחיד.
(אפשר לחלק את האטריות לשלושה חלקים שביניהם האגוזים והשקדים).מעל, מניחים את שאר האטריות ומהדקים.
שופכים מלמעלה את השמן עם מצקת על כל הקיגעלע.אופים בתנור חם בטמפ` של 150 מעלות בערך כ- 3 שעות.הופכים את הקיגעלע אל צלחת הגשה נאה,
מקשטים בשקדים פורסים למשולשים ומגישים.הערות:
אם לא יוצא מהסיר, להכות בצדדים ומלמעלה.אז יפול בשלמות.
בתיאבון
שלום אתי, אשמח לשוחח. אורלי
אהבתיאהבתי
צהרים טובים אורלי במה אפשר לעזור
אהבתיאהבתי