
פורסם ב- דצמבר 5.2008 מאת ethy ab
מנת ביניים המשלבת פירות ובשר. מקובלת בחגים
מומלץ לבחור פירות מיובשים גדולים ועסיסיים.
החומרים לשמונה מנות בערך
סיר עם תחתית עבה
קערות לערבוב החומרים
15 תאנים מיובשות (200 גרם)
15 שזיפים מיובשים (250 גרם),
מגולענים 15 משמשים מיובשים
(200 גרם) 300 גרם בשר טחון עדיף בקר או כבש
1 בצל מגורר
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית שורש ג`ינג`ר מגורר
1/4 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
1 ביצה טרופה
לרוטב
3 בצלים גדולים, קצוצים דק
1/4 כוס שמן זית
1/2 2 כוסות מים רותחים
6 עלי דפנה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס יין אדום
1/4 כפית כורכום
1/4 שורש ג`ינג`ר מגורר
שומשום קלוי לקישוט
אופן ההכנה :
משרים את הפירות המיובשים במים פושרים ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל והתבלינים ומכניסים למקרר שעה לפחות.
פותחים את הפירות כדי לקבל "כיס" למילוי.
ממלאים את הפירות בנדיבות בבשר המתובל ומאחסנים במקרר.
להכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב ומוסיפים את המים הרותחים.
מוסיפים את עלי הדפנה,הסוכר והתבלינים ומבשלים כ 10 דקות ברתיחה.
מוסיפים את הפירות הממולאים בזהירות, בזה אחר זה ומבשלים כשעה ורבע על להבה
בינונית בבעבוע קל, עד שרוב הנוזלים מתאדים ונוצר רוטב סמיך.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שומשום קלוי ומגישים.
בתאבון