פנפורטה למי שחוגגים את חג המולד

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

פנפורטה לחג המולד

 פנפורטה (באיטלקית: Panforte) היא עוגה איטלקית מסורתית שמקורה מהעיר סיינה שבטוסקנה מהמאה ה-13. עוגה מסורתית זו נאכלת בכל השנה, אולם מהווה קינוח מסורתי בחג המולד. העוגה מוזכרת במסמכים משנת 1205 בהם מצוין שתושבי העיר נתנו את העוגה לנזירים ולנזירות בשביעי בפברואר באותה שנה כמעשר אומס.

משמעות המילה פנפורטה היא "לחם חזק" המתייחס לא לקושייה של העוגה, אלא לתיבול החזק שבה שכלל, לפי חלק מהמסורות, פלפל שחור. לפי סברה אחרת מקור השם במילה "פנפיפטו" -"panpepato" – "לחם פלפל".
עוגה זו הייתה נפוצה בתקופת מסעות הצלב בשל עמידותה ושימשה את הצלבנים במסעותיהם.
לפי אחת המסורת, העוגה המסורתית כללה 17 מרכיבים – כמספר רבעי העיר סיינה באותה עת: ובהם קמחמיםדבשסוכרפירות כגון: מלוןלימון, קליפות לימון ותפוז, אגוזים ואגוזי מלךשקדים, ותבליניםכוסברהקינמון,ציפורןאגוז מוסקט, פלפל שחור ומשקה אלכוהולי.

פנפורטה
החומרים:
תבנית אפיה  כ-28 או 30 ס"מ אורך
נייר אפיה
חמאה לשימון או אחר
קערה
סיר או מחבת עם תחתית עבה
1/4 כוס אגוזי לוז שבורים קטן
1/4 כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים קטן
11/2 כוס שקדים קלופים וקלויים שבורים קטן
2 כפיות אבקת קינמון
4 כפות קקאו או שוקולד מריר גרוס דק
50 גרם קליפות לימון או תפוז מסוכרות, חתוכות לחתיכות קטנות ניתן לרכוש מוכן
50 גרם צמוקים קצוצים
50 גרם תאנים מיובשות קצוצות
50 גרם שזיפים קצוצים דק
50 גרם משמשים מיובשים קצוצים דק
50 גרם דובדבנים מסוכרים לרבעים(לא חובה)
50 גרם ג`ינגר מסוכר
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים (לא חובה)
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
11/3 כוס אבקת סוכר דקה
1/2 כוס דבש
3 ביצים
13/4 כוס קמח רגיל
2 כפות סוכר וניל  עדיף תוצרת בית
1/3 כוס יין לקינוח

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
מערבבים בקערה(למעט סוכר הווניל)  את היבשים, השקדים, האגוזים, הקליפות המסוכרות והפירות המיובשים.  מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בידיים.

שמים בסיר או מחבת את הסוכר,הדבש,כפית אחת מים ויין ומחממים על חום בינוני עד שהסוכר נמס.
מגדילים את האש עד שהעיסה מתחילה לבעבע ומערבבים עם כף עץ עד שנוצר קרמל חום בהיר מאוד.
שופכים אל הקרמל את תערובת השקדים, הפירות והקמח ובוחשים היטב.
אם חסר מעט נוזל,מוסיפים כף יין או מים.
משמנים תבנית האפייה ושמים עליה נייר פרגמנט משומן.
אופים כ-שעה ,בודקים עם קיסם עם מוכן.
מוציאים מהתנור. מניחים להתקרר ומפזרים מעל סוכר וניל.
כאשר העוגה כמעט מתקררת מומלץ לחתוך לפרוסות.
דרך נוספת ליצור עוגיות בקוטר 4-5 ס"מ בעובי ס"מ ולהניח במרווחים.

אפשר לשמור את העוגה במשך תקופה ארוכה ביותר עטופה היטב בפלסטיק נצמד.
תהנו וחג שמח לחוגגים חג זה.

סיוע בביטוח לאומי וזכויות בעלי מגבלה (נכים)-חינם

אודות ethy abrahamy

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג,רשמים מטיולי,מדע,מתכונים,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ועוד. ברוכים הבאים! לשנה החדשה לקחת את כל ימי השנה לנקות אותם היטב מ-קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם,רוע לב, דמעות תנין, מחלות ועוד. הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות, מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה ויהיה לכם יום נפלא
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אגוזי לוז, אגוזי פקאן, אגוזים, ביצים, חג המולד, חגים, חמאה, מאפים, מאפים שונים, מקדמיה, משמש מיובש, מתוקים, מתכוני עמים, מתכונים איטלקים, סוכר, פירות מיובשים, צמוקים, קינמון, קריסטמס, שזיפים מיובשים, תאנים, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.