נרשם ב- 23.08.2006
כלים:
סיר גדול עם תחתית עבה
סיר בינוני שטוח
3קערות בינוניות,
מסננת לאטריות
כף פלסטיק או עץ.
החומרים:
3 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון כ-3 ס"מ את החלק הלבן לחתוך בנפרד
2-3 כפות שמן רגיל לטיגון הבצל
4-5 שיני שום פרוסות דק
1 בצל לבן קצוץ דק
1/2 כרוב קטן חתוך לקוביות קטנות מושרה ל-3 שעות במים,
2 גזרים גדולים חתוכים לרצועות ארוכות קטנות
(או 3 גזרים קטנים)
1 פלפל אדום בינוני חתוך לרצועות קטנות
100 גרם שעועית צרה ארוכה חתוכה באלכסון
כ-3 ס"מ 200 – 300 גרם חזה עוף חתוך
למלבנים קטנים 5-6
כפות רוטב סויה טוב
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט מלח
כפית אבקת מרק עוף
250 גרם אטריות אורז
100 גרם אטריות מחיטה מלאה(בחניות המזרח)
אופן ההכנה:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
חותכים את חזה העוף לרצועות בגודל
21/2 – 3 ס"מ בערך.
מורחים את העוף בכף רוטב סויה ומעט פלפל שחור גרוס ומשאירים לחצי שעה עד 3 שעות
למרינדה במקרר.
בסיר הקטן מבשלים את העוף עם מעט רוטב סויה ומעט שום פרוס עד שמשחים.
במקביל, מכינים את כל הירקות החתוכים.
מחממים סיר הגדול , כאשר הסיר חם מאוד שופכים 2-3 כפות שמן. כאשר חם, מכניסים
את השום ומטגנים עד הזהבה.
עם הזהבת השום מוסיפים את הבצל הלבן.
כאשר מזהיב מוסיפים את העוף שבשלנו
וממשיכים את הבישול כ- 5 דקות. מוסיפים את
השעועית, אם יש (לא חובה) מערבבים,
מוסיפים את הגזר ולאחר שמתרכך מוסיפים את הפלפל האדום
מוסיפים 2-3 כפות רוטב סויה. פלפל שחור גרוס ,פלפל האדום. לאחר מספר בחישות מוסיפים את הכרוב ששפכנו ממנו את המים ,שטפנו את הכרוב היטב ושפכנו את המים.
טועמים ומשפרים טעמים. מוסיפים רק את הלבן של הבצל הירוק.
כאשר הכרוב התרכך, כמעט מוכן, (אם חסר נוזל, מוסיפים רוטב סויה).
שמים את אטריות האורז בקערה ושופכים מעליהם מים חמים לחמש דקות . כמו כן שופכים מים חמים
לאטריות חיטה לחמש דקות. מסננים. (ההליך קצר כדי לשמר את האטריות ולא להפכן לדייסה).
גוזרים את אטריות האורז במספרים גדולים כדי להקטין את אורכן ומפרידים בניהן מעט . כנ"ל את
אטריות החיטה.
מעבירים חצי מכמות הירקות שבסיר לסיר בו בושל העוף. לשארית הירקות עם הנוזל מכניסים
את אטריות החיטה מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את אטריות האורז.
כאשר עובי החומרים יורד, מחזירים את הירקות שהוצאנו חזרה אל הסיר. מוסיפים את שארית רוטב
הסויה, פלפל גרוס וקורט מלח אבקת מרק עוף מערבבים שוב ומשפרים טעמים אם צריך.
מוסיפים בצל ירוק.
פנסיט מוכן כאשר הירקות לא מבושלים עד הסוף.
אפשר לשמור במקרר יומיים.
בתיאבון.
© גיני דג דג
אוהבת מאוד,ינוסה בקרוב. בהזדמנות חד פעמית זו שאני מגיבה אבקש להודות לך מקרב לב על פוסטים מעניינים,מרגשים ומתכונים נהדדרים שאני קוראת במעקב של שנים מרבות אחרי הבלוג המעולה שלך. תודה רבה ושנה טובה ומהנה לך.
טליה רוזן
אהבתיאהבתי
שנה טובה גם לך ותהני ממתכונים שחלקם בני 50 שנה ויותר.
אהבתיאהבתי