חומרים ל 14 -12 חביתיות
צלחת שטוחה
קערה
מיקסר יד לא חובה
מזלג
מחבת קטנה עדיף טפלון
מגבות נייר
1 כוס קמח
2 כוסות מים או מים וחלב
2 ביצים
מעט שמן לטיגון
קורט מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים במקצפה עד שמתקבלת עיסה דלילה וחלקה.
במחבת קטנה לחמם שמן ולשפוך לתוכה כ- חצי מצקת מהבלילה תוך נענוע המחבת
כדי שיתפזר על כל השטח כשמסביב מתחיל להזהיב, להפוך ולטגן עוד דקה וכך הלאה.
מוציאים את החביתיות לצלחת שטוחה שעליה מגבת נייר.
שמן שמים רק לחביתית הראשונה. לטיגון יתר החביתיות לא צריך לשמן את המחבת.
חשוב שהמחבת תהיה חמה מאוד לכן מטגנים על להבה. זהירות, מיטגן מהר מאוד.
אפשר לשים חביתית אחת על השנייה.
למלית:
ישנם שאוהבים מתוק, ישנם שאוהבים מלוח, תחליטו איזה מילוי עדיף עליכם.
שמים את מלית, קרוב לחלק העליון של הבלינצס, מגלגלים פעם אחת מעל למלית,
מקפלים את שני הצדדים פנימה, ממשיכים לגלגל כלפי מטה, ומניחים על צלחת הגשה.
מעל ניתן לשים קרם פרש, אגוזים, גלידה, שמנת אחרים. אפשר להגיש חם או קר כרצונכם.
אפשר לקפל כמשולש או אחר ללא מלית.
המלית יכול להיות:
מעט סירופ מייפל, ריבת חלב, קצפת בצלוחיות או בפנים, קרם שוקולד,
שקדים או אגוזים קצוצים, קוקוס, רסק תפוחי עץ, גלידה, אבקת סוכר.
מלית גבינה לבנה:
קופסת גבינה לבנה 15%-9%
2-3 כפות סוכר לפי הטעם
1 כף תמצית וניל
חופן צימוקים
מערבבים הכל יחד וממלאים.
למלית תפוחי אדמה ופטריות:
מחבת
1 בצל גדול קצוץ דק
3 תפוחי אדמה מחית
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קופסת פטריות חתוכות
מעט שמיר קצוץ דק דק
אופן ההכנה:
לאחר שהבצל טוגן, להוסיף קופסת פטריות החתוכות לאחר סינון טוב,
לתבל בפלפל שחור בנדיבות ומלח . לאחר שהפטריות והבצל טוגנו
להוסיף שמיר קצוץ דק דק ולערבב היטב. להוסיף את הפירה ולערבב
את כל החומרים יחד. למלא את עלה הבלינצס.
לפני ההגשה אפשר להוסיף על כל בלינצס מעט רוטב פטריות.
אפשר להכין מגש עם מלויים שונים וכל אחד ממלא כרצונו.
מומלץ להגיש את המתוקים עם שני כדורי גלידה ואגוזים.
בתאבון