עוף ממולא בפירות יבשים 2011

החומרים:
מחבת רחב
תבנית אפייה
נייר אלומיניום
1-2 ראשי שום שלמים אפשר גם יותר
שמן זית
קורט מלח
פלפל שחור גרוס טרי
פפריקה אדומה
20 משמשים מיובשים
20 שיזפים מגולענים
קופסת אננס (750) גרם משקל נקי (טבעות)
1/2 כוס צמוקים
100 גרם אגוזי מלך שבורים קטן או חצי כוס פיסטוקים קלופים, לא קלויים.
3 עופות מס 2 או 3
50 גרם חמאה/מחמאה מומסת
אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 190 עד 200 מעלות.
מורידים את ראש השום לרוחב כדי לחשוף את בשר שיני השום.
מניחים את ראשי השום שחלקם העליון על נייר אלומיניום, משמנים היטב בשמן זית מפלפלים וממליחים מעט סוגרים היטב את נייר האלומיניום ומכניסים לתנור עד שמתרכך. בערך שעה. ממשיכים להשתמש באלומיניום הארוך ששמנו על תבנית אפייה.
חותכים את הפירות לקוביות קטנות.
לוקחים את העופות ובעזרת האצבעות מפרידים בעדינות את העור מן הבשר כדי לא לפצוע את העור.

עמודים: 1 2