קדאיף – מתכון מבית אמא ז"ל

קדאיף (2)

משתמשים באטריות דקות ורמיצלי או אטריות דקות מאד אחרות, רצוי מחיטת דורום.או שערות קדאיף שרוכשים בחנויות ביפו עכו ומקומות אחרים.

החומרים ל-12 מנות :
מחבת
מרית
מגבות נייר
מנזטים גדולים עגולים
חישוקים של אטריות ורמיצלי/שערות קדאיף מגולגולת כמו קן ציפורים
1 חבילה חמאה
1/4 כוס סוכר או דבש כפול 3
2 מיכלי שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
תמצית וניל
200 גרם שקדים שבורים קטן
200 גרם פיסטוק חלבי
אופן ההכנה:

על מחבת עבה, שמים 2 כפות חמאה ומדליקים את האש. ממיסים מעט את החמאה על להבה נמוכה ולפני שהיא נמסה שמים בתוכה 1/4 כוס סוכר. או דבש תוך כדי בחישה. נוצר מעין קרמל עדין. מכניסים לתוכו 125 גרם חישוקי אטריות. אחרי דקה הופכים לצד שני (זהירות לא לקבל כוויה משפריץ מעט) מזהיבים לדקה נוספת ומוציאים עם מרית.

אם משתמשים בחישוקי ורמיצלי, שמים החישוקים על תבנית זכוכית. אם משתמשים בשברי אטריות ורמיצלי שוטחים אותם בעובי שווה על כל התבנית.

מקציפים 2 מכלי שמנת מתוקה עד הקשחתה. מוסיפים 3 כפות סוכר. להיזהר לא לקבל חמאה.  מוסיפים תוך כדי קיפול, כפית תמצית וניל כ – 100 גרם שקדים טחונים דק דק.

שמים את הקצפת בעזרת כף על כל חישוקי הורמיצלי הפושרים ונותנים לגלוש מעט. מפזרים עוד שקדים שבורים ופיסטוק חלבי שבור.

במקביל, שמים שוב במחבת 2 כפות חמאה 1/4+ כוס סוכר, ממיסים מעט ומטגנים עוד 125 אטריות ורמיצלי. הפעם שבורות.    כ – 3 דקות משני צדדים.

שמים את האטריות החמות על הקצפת ומפזרים מלמעלה מנה נוספת של שקדים שבורים דק, פסטוק חלבי שבור דק.

סה"כ 200 גרם שקדים, 200 גרם פיסטוק חלבי.
מכמות זו יוצאים בערך 12 חישוקים.
מכניסים את תבנית הזכוכית למקרר כאשר היא עטופה בפלסטיק נצמד ל – 24 שעות.
פותחים מנזטים גדולים, מעבירים בזהירות עם מרית כל חישוק למנזט.
מסדרים על צלחת הגשה.
אם שמים על תבנית גדולה, לחתוך כאשר עדין חם למרובעים או מעויינים.
מסדרים על צלחת הגשה.
בתיאבון.

סיוע בביטוח לאומי וזכויות בעלי מגבלה (נכים)-חינם

 

 

 

אודות ethy abrahamy

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג,רשמים מטיולי,מדע,מתכונים,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ועוד. ברוכים הבאים! לשנה החדשה לקחת את כל ימי השנה לנקות אותם היטב מ-קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם,רוע לב, דמעות תנין, מחלות ועוד. הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות, מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה ויהיה לכם יום נפלא
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.