merienda Ginataang bilo bilo גינתנג בילו בילו =מריאנדה

 merienda

DSC01905 2

היא ארוחה קלה, " סניק" בדרך כלל בשעות  אחר הצהריים או בראנץ'. נהוגה בדרך שונה במדינות שונות כמו אמריקה הלטינית,קרואטיה, דרום אירופה בעיקר ספרד,איטליה ועוד.
בפיליפינים הארוחה "החטיף" מהווה ארוחה מיוחדת בשמחות בעיקר ימי הולדת ועוד.
ממלא את הפער בין ארוחת הצהריים בצהריים וארוחת ערב, או בין ארוחות בוקר וצהריים.
זוהי ארוחה פשוטה.

ישנם סוגים רבים של מריאנדה חטיפים פיליפיניים. כאשר המטרה הבסיסית היא לחגוג עם המשפחה ארוחה קלה. החטיפים יכולים להיות כל דבר. מלחם פיליפיני , הלו הלו, ובעיקר מעדנים מקומיים שהמרכיב העיקרי שלהם הוא קוקוס, סבא, אורז דביק פרי הגק' פניני טפיוקה בטטות סגולות ועוד. מלווים בתה מקומי.

בין המפורסמים הוא גינאטנג בילו בילו
Ginataang bilo bilo

החומרים:
סיר גדול
סיר קטן
מסננת
4 קערות
2 צלחות
2 קופסאות של חלב קוקוס
1 קופסה קרם קוקוס

DSC01864

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות מאוד

DSC01858 2

200 גרם גלוטינוס רייס(קמח אורז דביק)

DSC01877 2

2 כוסות מים 1 שקית פניני טפיוקה

DSC01870 2

SABA 1 אריזה של בננות קפואות  תאילנדיות/אחרות חתוכות לטבעות דקות

DSC01868 2

9 כפות סוכר לבן או יותר
1/2 צנצנת פרי ג'ק  (ג'ק פרוט)

DSC01867 2

6 כפות של ריבת בטטה סגולה (בצנצנת חנויות המזרח)

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר קטן מים ומוסיפים את פניני הטפיוקה.
מבשלים עד שהופכות לבנות שקופות.

DSC01862 2

מסננים ומצננים ומשאירים בטמפרטורת החדר.

את הבטטה חותכים לקוביות ס"מ על ס"מ בערך ומשאירים במים עד לבישול.

הכנת הבצק:
בקערה רחבה בינונית בעומק שמים את קמח האורז הדביק ומוסיפים מעט מים.

DSC01861 2

לשים את הבצק ומוסיפים מים עד לקבלת עיסה חצי מוצקה שניתנת לעיבוד.
שמים פלסטיק נצמד על 2 צלחות ומפזרים עליהן מעט קמח אורז שהעיגולים לא ידבקו.

DSC01874 2

להכנת עיגולי האורז הדביק
לוקחים מעט מהבצק, מגלגלים לנקניקייה בעובי אצבע בינונית (כמו ניוקי)

DSC01886 2
חותכים עם היד קוביות קטנות מהנקניקייה עם ידיים טיפה מקומחות ומגלגלים לעיגולים בגודל גולות.  מניחים על הצלחת המצופה בפלסטיק נצמד.

DSC01897 2

כאשר מחצית מהעיגולים מוכנים שמים על להבה גבוהה סיר גדול ומכניסים לתוכו 2 פחיות חלב קוקוס ופחית קרם קוקוס. צריך לבחוש כמעט כל הזמן.  מוסיפים כוס מים רותחים או יותר בהתאם למספר האנשים שהחטיף יוגש להם.
הוא מוגש בצלוחיות קינוח קטנות.
מוסיפים את הסוכר ובוחשים היטב.
מסננים את הבטטות, ברתיחה של כ-10 דקות מוסיפים את הבטטות אל הקוקוס ומערבבים.
במקביל,ממשיכים ליצור עוד עיגולי אורז עד לסיום. יוצאים כ-50 עיגולים.

DSC01889 2

מבשלים את הבטטות לא עד הסוף. כאשר סמי מבושל, מוסיפים את הבננות ומערבבים כל הזמן.  מוסיפים את פניני הטפיוקה המבושלות,ושש כפות של ריבת בטטה סגולה.

DSC01879 2

בסוף מכניסים את עיגולי האורז הדביק.

DSC01894 2

מביאים לרתיחה תוך בחישה ומוסיפים את הפרוסות הקטנות של פרי הג'ק.

DSC01884 2

מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

DSC01903 2

יש שאוהבים לאכול חם וישנם שמעדיפים קר מהמקרר.

DSC01909 2

בתאבון.

DSC01907

זמן ההכנה כשעתיים.

אודות ethy abrahamy

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתנידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג,רשמים מטיולי,מדע,מתכונים,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ועוד. ברוכים הבאים! לשנה החדשה לקחת את כל ימי השנה לנקות אותם היטב מ-קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, הדרה, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין, מחלות ועוד. הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות, מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה ויהיה לכם יום נפלא. בריאות.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בטטות, חגים, חלב קוקוס, מתוקים, מתכוני עמים, מתכונים פיליפינים, סוכר, קוקוס, ריבות, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.