שוקי עוף ברוטב עגבניות ירקות וטבסקו מתכון פיליפיני של גיני

החומרים:
מחבת עבה
סיר עבה רחב
12 שוקים של עוף
1 בצל קצוץ דק
1 כף סוכר
מעט שמן זית
2 שיני שום דפוקות ופרוסות לחתיכות קטנות
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות מושרים במים

4 גזרים חתוכים לרצועות
200 גרם אפונה טרייה או קפואה

1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות קטנות
100 גרם רסק עגבניות
1/2 שקית רוטב קלדרטה
CALDERETA SPICY SOUCE MIX
(חניות המזרח)
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
4-או יותר טיפות טבסקו אפשר להוסיף פלפל צילי
מים רותחים לכיסוי העוף

אופן ההכנה:
(הפיליפינים נוהגים להסיר את העור מהעוף אני לא מסירה את העור אלא מנקה היטב).
משחימים את העוף במחבת עם  מעט שמן לסגירה מכל צדדיו.
במקביל מחממים את הסיר, שופכים לתוכו את השמן שנשאר
מסגירת העוף. מוסיפים לסיר את השום הקצוץ והבצל ומזהיבים מעט.
מוסיפים את העוף מערבבים הכל ע"י הקפצה.
ממליחים ומפלפלים מעט.

מכסים במים רותחים וסוגרים את הסיר במכסה.
ממתינים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את תפוח האדמה והגזר,את רוטב הקלדרטה.  מבשלים מעט, מוסיפים את
הפלפל האדום את האפונה, משפרים טעמים ומבשלים
כ-20 דקות עד שהעוף רך.


בתאבון

אודות ethy abrahamy

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתנידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג,רשמים מטיולי,מדע,מתכונים,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ועוד. ברוכים הבאים! לשנה החדשה לקחת את כל ימי השנה לנקות אותם היטב מ-קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, הדרה, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין, מחלות ועוד. הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות, מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה ויהיה לכם יום נפלא. בריאות.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אפונה, בשרים, גזר, ירקות, מתכון פיליפיני, מתכוני עמים, מתכונים פיליפינים, עגבניות, עופות, תבלינים, תפוחי אדמה, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.