החומרים:
סיר רחב
נייר כסף
נייר אפיה
קופסא סגרה היטב
מנזטים מאורכים
1 ק"ג קליפות תפוזים (7 תפוזים עם קליפה עבה)
1 ק"ג סוכר
כפית מיץ לימון
לקישוט
50 גרם שוקולד מריר 75% מומס ב – 25 גרם חמאה
אופן ההכנה:
לקלף את התפוזים, לשים את הקליפות בתוך קערה גדולה
עם מים קרים למשך 12 שעות,להוצאת המרירות. להחליף את המים מידי פעם .
לחתוך את הקליפות לאצבעות ברוחב 1 ס"מ, או פחות.
לשקול את הקליפות – היחס הוא כמות הסוכר שווה לכמות הפרי.
לשים את הקליפות שיבשנו בסיר גדול ולכסות אותן בסוכר.
משאירים לעמוד כמה שעות עד שהסוכר מתחיל להנמס.
אחרי שהסוכר נמס מדליקים אש קטנטונת ואת הקליפות מבשלים תוך בחישה מתמדת. ברגע שהנוזל מגיע למצב רתיחה, ממשיכים לבשל עד שהנוזל מתחיל להיקרש.
זהירות,לא לבשל יותר מידי כדי שלא תיווצר עיסה קשה.
מוציאים את הקליפות על רשת או צלחת מכוסה בנייר פרגמנט או נייר כסף כדי שהקליפות לא ידבקו.
לצנן את הקליפות עם רווח בין קליפה לקליפה.
לאחר שהקליפות המסוכרות הצטננו, מכניסים לקופסא או צנצנת קליפה אחת ליד השנייה כאשר בין השכבות מפרידים בנייר פרגמנט. סוגרים היטב את הקופסא או הצנצנת.
לשמור במקרר.
חלק מקליפות התפוזים טובלים בשוקולד המומס מניחים ליבוש
בהגשה שמים במנזטים חלק עם שוקולד חלק בלי.