החומרים:
קערה גדולה
פלסטיק נצמד
נייר פרגמנט
500 גרם חמאה
3 כוסות קמח
3 כפות שמן
3 כפות חומץ הדרים
קרש
מערוך
כוס
אופן ההכנה:
שמים בכוס אחת
3 כפות שמן
3 כפות חומץ הדרים
למלא את שארית הכוס במים
לערבב היטב
מוסיפים לקערה 21/2 כוסות קמח
יוצרים גומה ושופכים את תוכן הכוס עם השמן פנימה.
לשים את הבצק שלא יהיה קשה מידי בידיים.
מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים 2 כדורים.
עוטפים כל חלק בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
הבצק שמתקשה נוח לרידוד.
על קרש שמים פלסטיק נצמד ומפזרים מעט קמח.
מרדדים כל עיגול לחוד למרובע.
על כל עיגול מורחים חמאה בצורה הבאה.
מורחים מעט חמאה על כל הבצק. מקפלים את הבצק לחצי,מלמעלה כלפי מטה.
מורחים עוד מעט חמאה על החצי ומקפלים את החצי שוב לחצי. סך הכל שלושה קיפולים.
בכל קיפול מורחים חמאה על כל הצדדים.
לא מורחים מלמעלה חמאה.
מכסים את הבצק בפלסטיק נצמד לשעה נוספת.
כך עושים גם עם העיגול השני.
אחרי שעה פותחים את הבצק ע"י רידוד.
הפעם מקפלים ללא חמאה.
עוטפים את הבצק היטב בנייר פרגמנט ומעליו פלסטיק נצמד.
מכניסים לפריזר את שני חלקי הבצק לשעת הצורך.
למילוי :
בצילום, תרד חלוט עם גבינת פטה.
אפשר לשים במקום – תפוחי אדמה עם פטריות, חצילים,דלעת או בטטה מבושלים לא עד הסוף.
כבד קצוץ, בשר או עוף טחון,או כל מילוי אחר שעולה בדעתכם