מרק מונגו פיליפיני


Balatong  מונגו הם נבטים ירוקים בצילום למעלה.
נבטים הם זרעים או גרעינים שהוציאו שורש, גבעול או עלים. הזרע מורכב
מקליפה חיצונית, חומרי הזנה ונבט. כשהזרע יבש ניתן לשמור אותו במשך זמן רב.
תהליך ההנבטה מתבצע כאשר מתקיימים תנאים מתאימים התלויים בטמפרטורה,אור,לחות ואוויר.. ניתן להנביט זרעים באדמה או במים.
בתהליך ההנבטה, מתעוררים לחיים אנזימים הפועלים בתוך הזרע בכדי לבצע פירוק של חומריי המזון המצויים בו.   רק כאשר המזון בזרע מתחיל להתפרק, הוא מסוגל לנוע בתוך נוזלי הגרעין ולצמוח.
ישנם סוגי נבטים רבים. בפיליפינים משתמשים ב- נבטי שעועית שהם קוראים להם מונגו,הם מכילים חלבון איכותי ומאוזן שמכיל 19 חומצות אמינו, מונעי חמצון, אנזימים פעילים, כולין, (A 1, B2, B3, B12, C, E), ומינרלים כמו: סידן, ברזל, אשלגן,זרחן ומגנזיום  וויטאמינים ברי ספיגה המסייעים לתחזוק ולבנייה של הרקמות. בנבטי השעועית מצויים חומרים שמגוננים מפני סרטן ראות ושד.
ככל שבוחנים טוב יותר את תרבות המזון,מתברר שהמזון ודרך האכילה של הפיליפינים ובכללל במזרח בריאה.  ללא בדיקות מעבדתיות.
ערוב מזונות כמו ירקות דגים ואורז שהם הנפוצים ונגישים גם לעניים מספקת להם את אבות המזון הנדרשים ובכך מראה שיש לנו הרבה מה ללמוד מדרך אכילתם.
החומרים:
סיר
500 גרם מונגו
500 גרם תרד או 1 ביטר גורד
500 גרם שעועית לבנה
אם יש בנמצא, עלי ביטרגורד מלון (כך נקראים העלים)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
1 כפית רוטב אנשובי או קלמארי או שרימפס
1 כף שטוחה אבקת מרק ירקות או עוף
אופן ההכנה:
מרתיחים את השעועית ושופכים את המים.
מרתיחים שוב ומבשלים עד שמתרכך. מוסיפים את התרד והתבלינים ומבשלים עד שמתרכך מאוד.
משפרים טעמים.
מגישים חם עם קישוט של עלי ביטרגורד מלון שהם יקרים וקשים להשגה.
יש שאוהבים את המרק כדיסה. משתמשים בבלנדר או ביז.
בתאבון
 

אודות ethy abrahamy

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג,רשמים מטיולי,מדע,מתכונים,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ועוד. ברוכים הבאים! לשנה החדשה לקחת את כל ימי השנה לנקות אותם היטב מ-קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם,רוע לב, דמעות תנין, מחלות ועוד. הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות, מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה ויהיה לכם יום נפלא
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, מונגו, מרק, מרק מונגו- מרק פיליפיני, רוטב אנשובי, רוטב שרימפס, שעועית לבנה, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.