פילו במילוי פירות יבשים

פילו במילוי פירות יבשים

החומרים:

סיר

מסננת

תבנית אפיה

נייר אפיה

קרש חיתוך

מגבת

300 גרם תערובת פירות יבשים הכוללת

משמשים תאנים ושזיפים מגולענים צמוקים

1/2בקבוק יין אדום לשתיה

1/2בקבוק יין פורט טוב (אפשר בקבוק אחר של יין טוב)

3 כפות חומץ בלסמי טוב

4 כפות סוכר חום

200 גרם חמאה מומסת להברשת הפילו

200 גרם אגוזי מלך קצוצים

2-4  עלי פילו (אפשר להכין כמות כפולה מחומרים בתוספת גבינה)

1 עד 2 גלילי גבינת עיזים סנט מור פרומעז  או פרוסה לפרוסות בעובי ס"מ 1

אופן ההכנה:

חותכים את הפירות ל-4  משריים את כל הפירות היבשים בסיר עם היינות, החומץ והסוכר למספר שעות במקרר.  מוציאים מהמקרר שמים על אש ומביאים  לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות.

מניחים בצד לצינון וספיגת טעמים נוספת. מסננים, שומרים את הנוזלים.

את עלי פילו בהם אנחנו עומדים להשתמש  מברישים בחמאה מומסת כל עלה ומכסים את היתרה במגבת לחה שלא יתיבשו.

מניחים בחלק העליון של העלה קרוב לקצה שורה של פרוסת הגבינה לרוחב. מעליה שמים מעט מהפירות הקצוצים.

מגלגלים מלמעל למטה ואחרי הסיבוב הראשון סוגרים את העלה

משמאל ומימין כלפי פנים וממשיכים לגלגל.

בחצי העלה חותכים עם סכין לרוחב. סוגרים את שני הפתחים כלפי מטה. ומברישים בחמאה מומסת. מעבירים אל נייר אפיה, (אפשר לפרוס את העלים ישר על התבנית).

חוזרים על אותו ההליך בחצי השני.

מורחים היטב בחמאה ואופים בחום בינוני עד להזהבה כ-20 דקות תלוי בתנור.

מגישים עם מעט מסירופ הפירות שצמצמנו, ומקשטים באגוזים.

אפשר להגיש חם או קר
בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי  

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אגוזים,, בלסמי, בצק פילו,, חגים, חמאה,, יין, מקדמיה,, מתוקים,, סוכר,, עוגיות,, פירות מיובשים, קריסטמס, שזיפים מיובשים,, שזיפים,, שקדים,, תאנים,, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על פילו במילוי פירות יבשים

  1. תזזאטית, הגיב:

    יופי של מתכון,
    מינוס חמאה ווהשמת שמן שומשום / בוטנים / אגוזים / קנולה / חמניות במקום
    ומינוס גבינת עיזים והשמת שמנת צמחית / טפינה / טופוטי במקום
    ואז זה יתאים בול לטבעונות!
    שבוע נפלא אתי 🙂

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      שמן קוקוס לא בטוחה שלא ישתלט על החומרים. שמן זית אולי עדיף.
      כל השאר חופשי לגמרי. חשוב לדאוג זהבצק לא יתייבש, והתוכן הפנימי יהיה לא לגמרי יבש.
      בהצלחה ושבוע נפלא

      אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s