פילו במילוי פירות יבשים
החומרים:
סיר
מסננת
תבנית אפיה
נייר אפיה
קרש חיתוך
מגבת
300 גרם תערובת פירות יבשים הכוללת
משמשים תאנים ושזיפים מגולענים צמוקים
1/2בקבוק יין אדום לשתיה
1/2בקבוק יין פורט טוב (אפשר בקבוק אחר של יין טוב)
3 כפות חומץ בלסמי טוב
4 כפות סוכר חום
200 גרם חמאה מומסת להברשת הפילו
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
2-4 עלי פילו (אפשר להכין כמות כפולה מחומרים בתוספת גבינה)
1 עד 2 גלילי גבינת עיזים סנט מור פרומעז או פרוסה לפרוסות בעובי ס"מ 1
אופן ההכנה:
חותכים את הפירות ל-4 משריים את כל הפירות היבשים בסיר עם היינות, החומץ והסוכר למספר שעות במקרר. מוציאים מהמקרר שמים על אש ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות.
מניחים בצד לצינון וספיגת טעמים נוספת. מסננים, שומרים את הנוזלים.
את עלי פילו בהם אנחנו עומדים להשתמש מברישים בחמאה מומסת כל עלה ומכסים את היתרה במגבת לחה שלא יתיבשו.
מניחים בחלק העליון של העלה קרוב לקצה שורה של פרוסת הגבינה לרוחב. מעליה שמים מעט מהפירות הקצוצים.
מגלגלים מלמעל למטה ואחרי הסיבוב הראשון סוגרים את העלה
משמאל ומימין כלפי פנים וממשיכים לגלגל.
בחצי העלה חותכים עם סכין לרוחב. סוגרים את שני הפתחים כלפי מטה. ומברישים בחמאה מומסת. מעבירים אל נייר אפיה, (אפשר לפרוס את העלים ישר על התבנית).
חוזרים על אותו ההליך בחצי השני.
מורחים היטב בחמאה ואופים בחום בינוני עד להזהבה כ-20 דקות תלוי בתנור.
מגישים עם מעט מסירופ הפירות שצמצמנו, ומקשטים באגוזים.
אפשר להגיש חם או קר
בתאבון
יופי של מתכון,
מינוס חמאה ווהשמת שמן שומשום / בוטנים / אגוזים / קנולה / חמניות במקום
ומינוס גבינת עיזים והשמת שמנת צמחית / טפינה / טופוטי במקום
ואז זה יתאים בול לטבעונות!
שבוע נפלא אתי 🙂
אהבתיאהבתי
שמן קוקוס לא בטוחה שלא ישתלט על החומרים. שמן זית אולי עדיף.
כל השאר חופשי לגמרי. חשוב לדאוג זהבצק לא יתייבש, והתוכן הפנימי יהיה לא לגמרי יבש.
בהצלחה ושבוע נפלא
אהבתיאהבתי