קרפ סוזט (חביתיות)
החומרים:
למתכון בסיסי ל 20 חביתיות
מחבת, עדיף טפלון
150 מ"ל מים
150 מ"ל חלב/שמנת/אחר
3 ביצים
30 גר' סוכר
50 גר' חמאה מומסת
20 מ"ל ליקר גרנד מרנייר
קורט מלח
מעט שמן –חמאה לטיגון החביתות
200 גר' קמח
פטל לקישוט
גלידה לקישוט
לקרם:
200 גר' חמאה
100 גר' אבקת סוכר
50 מ"ל ליקר תפוזים
50 מ"ל קוניאק
100מ"ל מיץ תפוזים
גרידת תפוז עדינה מתפוז אחד
אופן ההכנה:
חביתיות:
בקערה גדולה טורפים את כל החומרים. המים, החלב, הביצים, הסוכר החמאה הליקר ומלח
מלבד הקמח.
תוך בחישה מוסיפים בהדרגה את הקמח עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
מסננים את הבלילה במסננת דקה מאוד או בבד בטיסט.
מחממים מחבת עם מעט שמן רגיל/חמאה.
יוצקים למחבת חמה מצקת מהבלילה ודואגים שתכסה את פני המחבת תוך תנועה סיבובית.
כאשר הצד התחתון מזהיב, הופכים לצד השני עד שגם הוא מזהיב ומוציאים לצלחת.
שמים אחד על השני.
לקרם:
מקציפים את כל החומרים
מורחים על כל חביתית מעט מהקרם ומקפלים לצורת משולש
מחממים כ10 דקות בתנור