החומרים:
סיר גדול עם תחתית עבה
סיר בינוני שטוח
3 קערות בינוניות
מסננת לאטריות
כף פלסטיק או עץ
3 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון כ-3 ס"מ. את החלק הלבן לחתוך בנפרד
4 כפות שמן רגיל לטיגון הבצל
4-5 שיני שום פרוסות דק
1 בצל לבן קצוץ דק
1/2 כרוב קטן חתוך לקוביות קטנות מושרה ל-3 שעות במים
2 גזרים גדולים חתוכים לרצועות ארוכות קטנות אלכסוניות
1 פלפל אדום בינוני חתוך לרצועות אלכסוניות
100 גרם שעועית צרה ארוכה חתוכה באלכסון כ-3 ס"מ
500 גרם חזה עוף חתוך למלבנים קטנים (אפשר בלי)
7 כפות רוטב סויה טוב
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כפית אבקת מרק עוף
250 גרם אטריות שעועית
100 גרם אטריות מחיטה מלאה(בחניות המזרח)
אופן ההכנה:
חותכים את חזה העוף לרצועות בגודל 21/2 – 3 ס"מ בערך.
מורחים את העוף בכף רוטב סויה ומעט שום ומשאירים ל- 3 שעות מרינדה במקרר.
בסיר הקטן מבשלים את העוף עם מעט רוטב סויה ומעט שום פרוס עד שמשחים.
במקביל, מכינים את כל הירקות החתוכים. וסיר עם מים רותחים.
מחממים סיר הגדול ,כאשר הסיר חם מאוד מכניסים 2-3 כפות שמן את השום ומטגנים עד הזהבה.
עם הזהבת השום מוסיפים את הבצל והיחק הלבן של הבצל הירוק.
כאשר מזהיב מוסיפים את העוף שצרבנו קודם וממשיכים את הבישול כ- 5 דקות.
מוסיפים את השעועית ומערבבים, מוסיפים את הגזר . לאחר שמתרכך מוסיפים את הפלפל האדום.
מוסיפים 2-3 כפות רוטב סויה. פלפל שחור גרוס , ואת הפלפל האדום החתוך.
לאחר מספר בחישות מוסיפים את הכרוב ששפכנו ממנו את המים ושטפנו את הכרוב היטב.
טועמים ומשפרים טעמים.
כאשר הכרוב התרכך ,התבשיל כמעט מוכן, (אם חסר נוזל, מוסיפים רוטב סויה).
גוזרים את אטריות השעועית במספרים גדולים כדי להקטין את אורכן ומפרידים בניהן מעט .
כנ"ל את אטריות החיטה.
שמים את אטריות השעועית בקערה ושופכים מעליהם מים אותחים לחמש דקות .
כמו כן שופכים מים רותחים לאטריות חיטה לשלוש דקות מסננים.
(ההליך קצר כדי לשמר את האטריות ולא להפכן לדייסה).
מעבירים חצי מכמות הירקות שבסיר לסיר שני.
לשארית הירקות עם הנוזל מכניסים את אטריות החיטה מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את אטריות השעועית. כאשר עובי תוכן הסיר יורד, מחזירים את הירקות שהוצאנו חזרה אל הסיר. מוסיפים את שארית רוטב הסויה, פלפל גרוס אבקת מרק עוף מערבבים שוב ומשפרים טעמים.
מוסיפים מלמעלה בצל ירוק.
פנסיט מוכן כאשר הירקות לא מבושלים עד הסוף.
לוקח כ-15 דקות בישול לאחר שהכנסנו את האיטריות וצריך לבחוש כל הזמן.
בתאבון