לביבות חסה

לביבות חסה

החומרים:

מחבת רחבה עבה

קערה

קרש

מגבות נייר

סיר פסטה

2 חסות עגולות גדולות (כ-1 ק"ג) (אפשר גם חסה ערבית)


בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות קצוצות דק דק
1/3 כוס פתיתי גבינה צהובה
חצי כוס פירורי לחם /או אגוזי מלך טחונים דק
2 ביצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
חמאה
שמן לטיגון

לקישוט :שמנת

אופן ההכנה:

להפריד את עלי החסה ולשטוף היטב.

להכניס לסיר הפסטה ולבשל עד שמתרכך.

כאשר רך, משאירים בסיר הפסטה להוצאת הנוזלים עד

שהחסה יבשה כמעט לגמרי. אני סוחטת היטב בנוסף.

לקצוץ את החסה על קרש לחתיכות קטנות, להכניס לקערה.

להוסיף את הביצים פירורי הלחם או האגוזים, מלח פלפל

ולערבב היטב.

במקביל מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים לתערובת. משפרים טעמים.

יוצרים עיגולים קטנים ושוטחים אותם לקציצות קטנות כדי לקבל כמות גדולה יותר.
מחממים מחבת עם חמאה וטיפת שמן או רק שמן. חום חם לא רותח, סוחטים את הלביבות שוב ומטגנים עד הזהבה.


מוציאים אל מגבת נייר. מגישים עם שמנת יוגורט עיזים אחר.

לשדרוג, אפשר להוסיף לעיסה גזר אחד מגורר דק דק, בטטה,  תפוח עץ מגורר.

בתאבון.

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן   

אודות ethy abrahamy

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתנידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג,רשמים מטיולי,מדע,מתכונים,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ועוד. ברוכים הבאים! לשנה החדשה לקחת את כל ימי השנה לנקות אותם היטב מ-קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, הדרה, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין, מחלות ועוד. הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות, מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה ויהיה לכם יום נפלא. בריאות.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אגוזים, ביצים, בצל, גבינה צהובה, חמאה, חסה, שמן, שמנת, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.